Awan Dania The Movie : Poster Photoshoot

Awan Dania The Movie - Poster Photoshoot

Pemenang poster terbaik Festival Filem Malaysia 24 menerusi filem Hikayat Merong Mahawangsa (KRU Studios), Kukubesi Manipulasi, sekali lagi diberi kepercayaan oleh Tayangan Unggul Sdn Bhd untuk menghasilkan poster filem bagi filem Awan Dania The Movie. Filem ini dibintangi oleh Scha Al-Yahya, Rusdi Ramli, Elly Mazlein, Dee, Jehan Miskin, Hans Isaac, Maimon Mutalib, Ruminah Sidek, Osman Kering, Zaibo, Maimunah Ahmad, Roy Azman, Mohd Juhari dan diarah oleh Rashid Sibir. Sekali lagi, Anan Amri dipanggil untuk membantu penataan cahaya dan fotografi bagi projek poster filem Awan Dania The Movie. Turut membantu sahabat fotografi kami Zahid Azmi. Seperti poster filem Aku Kau dan Dia serta Hoore! Hoore!, filem Awan Dania The Movie ini terus memberi cabaran kepada Kukubesi memandangkan genre yang berbeza dari kegemaran beliau. Kukubesi gemar menghasilkan karya dengan mood suram / darkside tetapi filem² ini lebih mendatangkan mood ceria. Saya pasti hasilnya nanti mungkin bersih dan ceria bersesuaian dengan filem. Nantikan di pawagam hujung tahun 2012 ini. Terima kasih kepada Scha yang memberi sokongan penuh dan kerjasama sepanjang sesi tersebut. Beliau memang happening!

Kredit Foto: Zahid Azmi Photography

Anan Adli & Redzlin – Maternity Photography Session – Shah Alam, Putrajaya, Banting

Bismillah,
hi! Nak share dengan viewers semua my 1st maternity shots. Maternity dalam Bahasa apa ye? Kalau ikut Google Translate “Maternity” bermaksud bersalin. Tapi mana kena. Belum bersalin lagi. Ada cadangan perkataan lain? Maternity photography session tukar jadi sesi fotografi mengandung? Gila buruk nama. Fotografi ibu mengandung? Fotografi ibu hamil? Bapa pun ada nih. Haha. Apa² lah. Kami merantau ke 3 tempat yang jauh², Shah Alam, Putrajaya dan Banting.Tak cukup? Nak tengok lagi gambar? Nak buat reference? Nak booking photography session? Ada banyak lagi gambar lain dalam entry ni.
Continue reading “Anan Adli & Redzlin – Maternity Photography Session – Shah Alam, Putrajaya, Banting”

Persatuan Jurugambar Perkahwinan dan Potret Melayu Malaysia.

Malay Wedding & Portrait Photographer Malaysia, MWPPM adalah satu persatuan yang didaftarkan untuk menyatukan jurugambar perkahwinan dan potret Melayu, bagi menjaga kebajikan ahli-ahlinya serta menjaga standard pasaran dan kualiti fotografi perkahwinan Melayu.
MWPPM® di daftarkan secara rasminya sebagai sebuah persatuan di Malaysia pada tanggal 18 Januari 2012. (0219-12-SEL)

Masyarakat berpeluang melihat hasil kerja dan memilih jurugambar perkahwinan yang berkualiti yang terdiri daripada ahli-ahli MWPPM yang diiktiraf.

Anan Amri is an honoured member of MWPPM =)

Click here for my wedding / engagement photography services great deals!

Majlis Pernikahan – Zainal Adwin & Shaza Marina – Johor Bahru

Bismillah,
Tugasan jurugambar perkahwinan bagi Majlis Pernikahan Zainal Adwin & Shaza Marina, Bandar Baru Uda, Johor Bahru.

Click here for my wedding / engagement photography services great deals!