Anan Amri – Jurugambar Perkahwinan & Potret Shah Alam, Malaysia. Malaysia Based Portrait & Wedding  Photographer

Awan Dania The Movie - Poster Photoshoot

Pemenang poster terbaik Festival Filem Malaysia 24 menerusi filem Hikayat Merong Mahawangsa (KRU Studios), Kukubesi Manipulasi, sekali lagi diberi kepercayaan oleh Tayangan Unggul Sdn Bhd untuk menghasilkan poster filem bagi filem Awan Dania The Movie. Filem ini dibintangi oleh Scha Al-Yahya, Rusdi Ramli, Elly Mazlein, Dee, Jehan Miskin, Hans Isaac, Maimon Mutalib, Ruminah Sidek, Osman Kering, Zaibo, Maimunah Ahmad, Roy Azman, Mohd Juhari dan diarah oleh Rashid Sibir. Sekali lagi, Anan Amri dipanggil untuk membantu penataan cahaya dan fotografi bagi projek poster filem Awan Dania The Movie. Turut membantu sahabat fotografi kami Zahid Azmi. Seperti poster filem Aku Kau dan Dia serta Hoore! Hoore!, filem Awan Dania The Movie ini terus memberi cabaran kepada Kukubesi memandangkan genre yang berbeza dari kegemaran beliau. Kukubesi gemar menghasilkan karya dengan mood suram / darkside tetapi filem² ini lebih mendatangkan mood ceria. Saya pasti hasilnya nanti mungkin bersih dan ceria bersesuaian dengan filem. Nantikan di pawagam hujung tahun 2012 ini. Terima kasih kepada Scha yang memberi sokongan penuh dan kerjasama sepanjang sesi tersebut. Beliau memang happening!

Kredit Foto: Zahid Azmi Photography

Leave a Comment more...
Menarik hari ini. Saudara saudari berminat mendalami ilmu fotografi lanskap dan HDR? Hadiri seminar LIVE HDR EDITING AND HDR PHOTOGRAPHY SEMINAR yang akan dianjurkan oleh kawan² saya. Menuntut ilmu sambil beramal. Double the pahala. Sangat berpatutan.

https://www.facebook.com/events/398729853519237/
https://www.facebook.com/groups/149026361798845/photos/

Leave a Comment more...


1 Comment more...Bismillah,
hi! Nak share dengan viewers semua my 1st maternity shots. Maternity dalam Bahasa apa ye? Kalau ikut Google Translate “Maternity” bermaksud bersalin. Tapi mana kena. Belum bersalin lagi. Ada cadangan perkataan lain? Maternity photography session tukar jadi sesi fotografi mengandung? Gila buruk nama. Fotografi ibu mengandung? Fotografi ibu hamil? Bapa pun ada nih. Haha. Apa² lah. Kami merantau ke 3 tempat yang jauh², Shah Alam, Putrajaya dan Banting.Tak cukup? Nak tengok lagi gambar? Nak buat reference? Nak booking photography session? Ada banyak lagi gambar lain dalam entry ni.
(continue reading…)

83 Comments more...Malay Wedding & Portrait Photographer Malaysia, MWPPM adalah satu persatuan yang didaftarkan untuk menyatukan jurugambar perkahwinan dan potret Melayu, bagi menjaga kebajikan ahli-ahlinya serta menjaga standard pasaran dan kualiti fotografi perkahwinan Melayu.
MWPPM® di daftarkan secara rasminya sebagai sebuah persatuan di Malaysia pada tanggal 18 Januari 2012. (0219-12-SEL)

Masyarakat berpeluang melihat hasil kerja dan memilih jurugambar perkahwinan yang berkualiti yang terdiri daripada ahli-ahli MWPPM yang diiktiraf.

Anan Amri is an honoured member of MWPPM =)

Click here for my wedding / engagement photography services great deals!

2 Comments more...

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

    Anan Amri on Facebook