Sesi fotografi, Nasrul Hakim & Liyana, Shah Alam.

Bismillah,

Hoh! Dah masuk hari ke 32 tahun 2010. Alhamdulilah walaupun fotoblog ni tak banyak entry tapi trafiknya boleh tahan. Dengan sedikit ilmu pembangunan laman web blog ni mendapat tempat yang agak memuaskan di laman carian. Walaupun ada kata kunci carian lawak membawa kepada blog ini. Kena kerja keras lagi tahun ni. Continue reading “Sesi fotografi, Nasrul Hakim & Liyana, Shah Alam.”

Pre-wedding / Pra perkahwinan : Ayma dan Qeem, Bahagian 1

Sesi fotografi pra perkahwinan Ayma dan Qeem, Temerloh, Pahang
Sesi fotografi pra perkahwinan Ayma dan Qeem, Temerloh, Pahang
Sesi fotografi pra perkahwinan Ayma dan Qeem, Temerloh, Pahang
Bismillah,

Sesi fotografi pra perkahwinan ini dibuat di Temerloh, Pahang. Aku letak 3 keping dulu laa. Okay lah tu. Aku memang suka peram gambar. Pelawat yang rajin sahaja perasan kemaskininya. Kadang² ada penulisan sebelum ini yang aku tambah gambar. haha… Ini adalah sebahagian gambar daripada lokasi pertama, sebahagian dari aksi berani mati aku. Nantikan kemaskini dan juga bahagian kedua.

This pre-wedding photo session was taken place at Temerloh, Pahang. Only 3 pictures for the mean time for the teaser. More pictures will be add later on for this part 1 and stay tune for part 2.

I choose to write in Bahasa. Thank you.

Di sebalik tabir: Poster wayang Hikayat Merong Mahawangsa

Bismillah,

dipetik dari markas.kukubesi.com,

Filem : Hikayat Merong Mahawangsa
Client : KRU STUDIO
Key art : kukubesi manipulasi
photographer : kukubesi manipulasi
lighthing : www.ananamri.com
krew : http://gerila.deviantart.com
location : bukit bandaraya shah alam
time : 8am-3pm
date : 2 october 2009


di mulakan dengan santaman mata seluar kerja aku


man dan mie broz ( gerila ) serta ananamri


matahari terpacak atas kepala, terpaksa guna cara manual, sebab payung tak sampai lagi


setting pergerakan dan gaya lakonan


bajet nak beli softbox belum kesampaian, guna jelah speed light 3-4 biji, anan memang pakar.. anak murid acaifoto lah katakan


kamera roll… ( ops )


direction yang bersesuaian kepada stuntman


sessi lanun tunggang terbalik


ACTIONS!!!


satu lawan satu


alhamdulillah cuaca sangat baik.. sampai kulit jadi merah dan kini dah hitam

terima kasih kepada semua yang terlibat, krew, kru, team produksi, shamabd dan semua
***KB

Ya betul sebelum ini ada juga buat sesi foto untuk poster waktu kami ke terengganu dulu. Tapi kali ini memang khas untuk kami untuk buat sesi fotografi. Dulu kena tunggu para pelakon selesai babak mereka baru boleh ambil gambar. Terik tepi pantai tu memang membakar kulit aku sampai sekarang. Tapi seronok sebab dapat tengok set lakonan dan macam² lah. Biasalah aku bertanggungjawab di dalam penataan cahaya. Cuma kali kedua aku ke Terengganu aku pergi sorang. Aku kena ambil gambar, aku kena jaga lampu. Mencabar! Memang terasa sangat perlunya pembantu. Padahal nak ambil gambar 2 orang pelakon je. Tapi seronok laa dapat menginap satu apartment dengan abang Khir Rahman, abg Wan. Terasa macam semut je aku ni. Kecik je. Tapi mereka sangat peramah jadi cepat lah aku suaikan diri.

Nak ucapkan terima kasih juga kepada cik Mellysa Karina kerana menjadi warga tempatan yang sanggup mengambil aku pagi buta di stesen bas. Datang sini my turn to serve you pulak okay:)

Yang banyak membantu di set, cik Shakila, saudara Sadiq yang banyaaaaaaak memberi bantuan.Ish terlalu banyak nama nak disebutkan. Disebabkan sudah siang dan aku belum tidur lagi, otak aku jadi lembab untuk mengingat nama² yang lain. haaa saudara Sham pun. Sanggup bangun pagi kutip kami di tepi jalan kat ganu, juga menjadi runner paksaan. Haha. Terima kasih terima kasih terima kasih.

Majlis Pertunangan Ayma & Qeem (bukan nama sebenar…ghehehe)

Bismillah,

Majlis Pertunangan Ayma & Qeem.
Majlis Pertunangan Ayma & QeemMajlis Pertunangan Iryma & NuraklimahMajlis Pertunangan Iryma & Nuraklimah - Perkara sekecil ini juga diambil kiraMajlis Pertunangan Iryma & NuraklimahMajlis Pertunangan Iryma & NuraklimahMajlis Pertunangan Iryma & NuraklimahMajlis Pertunangan Iryma & Nuraklimah
Majlis Pertunangan Iryma & NuraklimahMajlis Pertunangan Iryma & NuraklimahMajlis Pertunangan Iryma & NuraklimahMajlis Pertunangan Iryma & NuraklimahMajlis Pertunangan Iryma & NuraklimahMajlis Pertunangan Iryma & Nuraklimah
Majlis Pertunangan Iryma & NuraklimahMajlis Pertunangan Iryma & NuraklimahMajlis Pertunangan Iryma & NuraklimahAku nak menyibuk gak...gambar Ayma tak banyak

Majlis pertunangan Ayma & Qeem (bukan nama sebenar..gheheeee~~)
Lokasi: Temerloh, Pahang.
Bila: Suatu masa dahulu.

Pasangan ini adalah sahabat yang juga merupakan jurugambar sambilan yang berpengalaman. Menggelabah juga aku nak terima tugasan ni. Takut tak mencapai piawaian mereka. Tahniah! Apa lagi. Bab seterusnya!

**Nantikan siri foto pra perkahwinan mereka. Aku menggadai harta dan nyawa untuk yang terbaik untuk  sesi itu!

Jurugambar Majlis Pertunangan Bertugas, Anan Amri

↑ Kembali ke laman utama AnanAmri.com ↑

Kelas 5IK2 2009 – SMKS9 Shah Alam

smks9 5ik2 2009 - class page 1
smks9 5ik2 2009 - class page 2

Bismillah,
tempoh hari aku mendapat tugas menghasilkan muka surat eksklusif senior bagi majalah sekolah, Sinar. Kelas yang berminat mendapatkan khidmat aku adalah dari Kelas 5 IK2 SMK Seksyen 9 Shah Alam. Jadi tugas aku bermula dari perancangan, sesi fotografi, editing dan rekaletak mukasurat tersebut.

Dah lebih 2 tahun aku buat job kecik² macam ni tapi fun. Cuma budak² ni bila dah ramai susah dikawal tapi mereka sporting. Best best. Idea asal aku cuba buat macam 1 poster battle of the band atau poster performing band.

smks9 5ik2 2009 group 1
smks9 5ik2 2009 group 2
smks9 5ik2 2009 group 3
smks9 5ik2 2009 group 4
smks9 5ik2 2009 group 5

Tapi disebabkan kesuntukkan masa ada yang nak pergi tuition lah itu lah jadi yang mana yang sempat je la ada rupa band. Ghehee. Ada group yang dah macam kumpulan nasyid Rabbani pun ada sebab ramai sangat. Ok ape. Gerhana Ska Cinta pun ramai apa. Cuma dari segi pakaian dan props sahaja lah yang agak terhad. Untuk tahun 2010 dah ada kelas yang dah tempah. Kelas lain ke, sekolah lain ke kalau berminat booking lah awal². Harga berpatutan. Kumpul duit kelas banyak². Geheheheee~

Jadi, selamat melayan. Adik², buat yang terbaik SPM nanti. Jangan jadi macam aku ni. Haha. Ok ni gambar² yang lain. Baik, selamat!

Gambar Kelas 5IK2 smks9 2009Gambar Kelas 5IK2 smks9 2009Gambar Kelas 5IK2 smks9 2009Gambar Kelas 5IK2 smks9 2009Gambar Kelas 5IK2 smks9 2009Gambar Kelas 5IK2 smks9 2009