Di sebalik tabir: Poster wayang Hikayat Merong Mahawangsa

Bismillah,

dipetik dari markas.kukubesi.com,

Filem : Hikayat Merong Mahawangsa
Client : KRU STUDIO
Key art : kukubesi manipulasi
photographer : kukubesi manipulasi
lighthing : www.ananamri.com
krew : http://gerila.deviantart.com
location : bukit bandaraya shah alam
time : 8am-3pm
date : 2 october 2009


di mulakan dengan santaman mata seluar kerja aku


man dan mie broz ( gerila ) serta ananamri


matahari terpacak atas kepala, terpaksa guna cara manual, sebab payung tak sampai lagi


setting pergerakan dan gaya lakonan


bajet nak beli softbox belum kesampaian, guna jelah speed light 3-4 biji, anan memang pakar.. anak murid acaifoto lah katakan


kamera roll… ( ops )


direction yang bersesuaian kepada stuntman


sessi lanun tunggang terbalik


ACTIONS!!!


satu lawan satu


alhamdulillah cuaca sangat baik.. sampai kulit jadi merah dan kini dah hitam

terima kasih kepada semua yang terlibat, krew, kru, team produksi, shamabd dan semua
***KB

Ya betul sebelum ini ada juga buat sesi foto untuk poster waktu kami ke terengganu dulu. Tapi kali ini memang khas untuk kami untuk buat sesi fotografi. Dulu kena tunggu para pelakon selesai babak mereka baru boleh ambil gambar. Terik tepi pantai tu memang membakar kulit aku sampai sekarang. Tapi seronok sebab dapat tengok set lakonan dan macam² lah. Biasalah aku bertanggungjawab di dalam penataan cahaya. Cuma kali kedua aku ke Terengganu aku pergi sorang. Aku kena ambil gambar, aku kena jaga lampu. Mencabar! Memang terasa sangat perlunya pembantu. Padahal nak ambil gambar 2 orang pelakon je. Tapi seronok laa dapat menginap satu apartment dengan abang Khir Rahman, abg Wan. Terasa macam semut je aku ni. Kecik je. Tapi mereka sangat peramah jadi cepat lah aku suaikan diri.

Nak ucapkan terima kasih juga kepada cik Mellysa Karina kerana menjadi warga tempatan yang sanggup mengambil aku pagi buta di stesen bas. Datang sini my turn to serve you pulak okay:)

Yang banyak membantu di set, cik Shakila, saudara Sadiq yang banyaaaaaaak memberi bantuan.Ish terlalu banyak nama nak disebutkan. Disebabkan sudah siang dan aku belum tidur lagi, otak aku jadi lembab untuk mengingat nama² yang lain. haaa saudara Sham pun. Sanggup bangun pagi kutip kami di tepi jalan kat ganu, juga menjadi runner paksaan. Haha. Terima kasih terima kasih terima kasih.

3 Replies to “Di sebalik tabir: Poster wayang Hikayat Merong Mahawangsa”

Leave a Reply to Anan Amri Cancel reply