An evening in Taiping

Bismillah,

Kali ini nak kongsi gambar tugasan jurugambar perkawinan di Taiping, Perak. Pengantin perempuan, Puan Fairuz adalah seorang kenalan ketika belajar di UTM dulu. Seorang lagi kawan aku dah kahwin. Tahniah buat Fairuz dan Sukri. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan baik… Continue reading “An evening in Taiping”

Sesi fotografi, Nasrul Hakim & Liyana, Shah Alam.

Bismillah,

Hoh! Dah masuk hari ke 32 tahun 2010. Alhamdulilah walaupun fotoblog ni tak banyak entry tapi trafiknya boleh tahan. Dengan sedikit ilmu pembangunan laman web blog ni mendapat tempat yang agak memuaskan di laman carian. Walaupun ada kata kunci carian lawak membawa kepada blog ini. Kena kerja keras lagi tahun ni. Continue reading “Sesi fotografi, Nasrul Hakim & Liyana, Shah Alam.”

Exhibition Cinephoto Part 3, UiTM Puncak Perdana, Shah Alam, Selangor.

Exhibition

Bismillah,

satu lagi pameran yang akan aku sertai. Pameran Cinephoto Part 3 akan diadakan di PTAR, UiTM Puncak Perdana, Shah Alam, Selangor. Persediaan belum dibuat lagi ni. Jemputan saat akhir. Nak letak artwork apa ye? Tengok lah mana yang sempat. Kalau berkesempatan mari lah datang berikan sokongan. Aku sorang² je kat situ…wuuuu.

**UPDATE**
uitm puncak perdana cinephoto exhibitionuitm puncak perdana cinephoto exhibitionuitm puncak perdana cinephoto exhibition

Anan Amri, jurugambar shah alam yang selalu syok sendiri.

Majlis Pertunangan Ayma & Qeem (bukan nama sebenar…ghehehe)

Bismillah,

Majlis Pertunangan Ayma & Qeem.
Majlis Pertunangan Ayma & QeemMajlis Pertunangan Iryma & NuraklimahMajlis Pertunangan Iryma & Nuraklimah - Perkara sekecil ini juga diambil kiraMajlis Pertunangan Iryma & NuraklimahMajlis Pertunangan Iryma & NuraklimahMajlis Pertunangan Iryma & NuraklimahMajlis Pertunangan Iryma & Nuraklimah
Majlis Pertunangan Iryma & NuraklimahMajlis Pertunangan Iryma & NuraklimahMajlis Pertunangan Iryma & NuraklimahMajlis Pertunangan Iryma & NuraklimahMajlis Pertunangan Iryma & NuraklimahMajlis Pertunangan Iryma & Nuraklimah
Majlis Pertunangan Iryma & NuraklimahMajlis Pertunangan Iryma & NuraklimahMajlis Pertunangan Iryma & NuraklimahAku nak menyibuk gak...gambar Ayma tak banyak

Majlis pertunangan Ayma & Qeem (bukan nama sebenar..gheheeee~~)
Lokasi: Temerloh, Pahang.
Bila: Suatu masa dahulu.

Pasangan ini adalah sahabat yang juga merupakan jurugambar sambilan yang berpengalaman. Menggelabah juga aku nak terima tugasan ni. Takut tak mencapai piawaian mereka. Tahniah! Apa lagi. Bab seterusnya!

**Nantikan siri foto pra perkahwinan mereka. Aku menggadai harta dan nyawa untuk yang terbaik untuk  sesi itu!

Jurugambar Majlis Pertunangan Bertugas, Anan Amri

↑ Kembali ke laman utama AnanAmri.com ↑

Perkembangan Terkini : Hikayat Merong Mahawangsa

Bismillah.

Salam makhluk bumi! Sekarang ni Anan Amri agak sibuk bertugas di luar kawasan. Terlibat dengan filem terbaru dari KRU, Hikayat Merong Mahawangsa. Pengalaman baru untuk aku. Tugas kami (KukuBesi, Anan Amri dll) adalah untuk menghasilkan poster dan kempen pengiklanan bagi cerita terbaru KRU. Kira berat juga lah tanggungjawab kami sebab produk akhir yang akan dihasilkan merupakan barisan hadapan bagi filem tersebut. Bermula dari persediaan, sesi fotografi, editing dan banyak lagi dibuat dengan rapi. Yelah kalau poster gempak mesti la ramai lagi yang akan tertarik. Mat saleh kata 1st impression is important. gheheee~ Apa yang lebih menarik adalah filem terbaru ini akan menggunakan 70% Bahasa Inggeris. Ye lah, tentera Rom pun ada, kerajaan China pun ada jadi bahasa pengantar yang logik English lah kan. Pelakon pun banyak pelakon luar negara. Market besar ni. Poster kami akan dibawa serata dunia. Aminnnn!

Maaflah gambar di sebalik tabir tak boleh diletakkan lagi. Gambar aku hitam berjemur tepi pantai boleh la kot. Yang mana tak nampak set lakonan. Gambar ketam ke….nak?ye lah melayan boring ambil gambar ketam lah. candid artis dan crew memang berlambak. Lokasi kebanyakan di pantai timur. Lokasi terakhir dekat Besut, Terengganu.

Banyak juga gambar tugasan² sebelum ni yang belum dipaparkan lagi. Terutamanya gambar perkahwinan. Sabar ya Sabariah. Biar album siap dulu itu lebih penting.

Nantikan filem epik ini tidak lama lagi! Aku sendiri tak sabar nak tengok sebab dalam panggung lain, di set lain. ghehhe. Susah gila buat wayang rupanya. Nampak macam susah je. Sebenarna susah gila. Komitmen dan disiplin tinggi diperlukan semua yang terlibat.

Baik! Selamat~

Jurugambar bertugas,
ananamri.com

↑ Kembali ke laman utama ↑